Két megyei szintű versenyt rendezett az elmúlt időszakban a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola

Két megyei szintű versenyt rendezett az elmúlt időszakban a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola

A vers,- és rímfaragó, illetve a rajzversenyen közel 350 gyermek bizonyította tehetségét.

Két megyei szintű versenyt rendezett az elmúlt időszakban a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola. A vers,- és rímfaragó, illetve a rajzversenyen közel 350 gyermek bizonyította tehetségét. A versenyzőket Nagy Zsuka költő és dr. habil Szepessy Béla grafikusművész értékelte. A megmérettetéseket lezáró, ünnepélyes díjátadó 2019. május 16-án, csütörtökön, 15 órától lesz az Epreskert utcai iskolában.

21. alkalommal rendezte meg  a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, „Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legjobb rímfaragó a vidéken!” címmel a megyei vers- és rímfaragó versenyt. A több mint két évtizedes múlttal rendelkező irodalmi versenyt április 10-én, szerdán, rendezte a belvárosi intézmény. Ebben a tanévben  215 gyermekverset értékelt a zsűri, melynek elnöke Nagy Zsuka költő volt. A diákok harmadik osztálytól egészen nyolcadik osztályig mérték össze tudásukat, bizonyítják irodalmi tehetségüket. A gyerekek öt cím közül választhattak és segédanyag nélkül, a helyszínen fogalmaztak verset.  

Pár nappal a vers-és rímfaragó verseny után, 18. alkalommal hirdette meg a Nyíregyházi  Bem József Általános Iskola „A festészet néma költészet…” című megyei rajzversenyét. Az általános iskolák  2-7. évfolyamosai számára rendezett megmérettetésen az ihletet a megyei „versíró-rímfaragó” verseny lírai alkotásai adták.  A rajzversenyen 130  alkotásszületett, amelyeket dr.habil. Szepessy Béla grafikusművész vezetésével értékelt a zsűri.

#kapcsolódó

Kölcseys büszkeségek!

Kölcseys büszkeségek!

Gratulálunk nekik!

VASVÁRIS SZALAGAVATÓ ! Videó!

VASVÁRIS SZALAGAVATÓ ! Videó!

156 vasváris érettségiző diákra tűzték fel a szalagot a Continental Arénában....