Családi Egészségnap a Szent Imre Katolikus Óvodában

Családi Egészségnap a Szent Imre Katolikus Óvodában

A Mazsola Egyesület az Egészséges Családokért tisztelettel meghívja Önöket a 2019.06.14.-én pénteken a Szent Imre Katolikus Óvodában (Nyíregyháza, Szarvas utca 19.) tartandó Családi Egészségnapra.

Az Egyesületről:

A nyíregyházi székhelyű Mazsola Egyesület az Egészséges Családokért bejegyzett, egyesületi formában 2018-ban jött létre, azonban az Egyesület tagjai az ezredforduló óta baráti és szakmai kapcsolatban vannak egymással. Az elmúlt 17 évben nagyon sok szakmai és baráti rendezvényt szerveztünk és valósítottunk meg közösen.

Az egyesület szakmai magja és motorja 5 fő védőnő, akik kiváló szakmai felkészültséggel rendelkeznek és mindannyian - kisebb-nagyobb - gyermekeket nevelő édesanyák. Őket egészítik ki és az egyesületi munkát mindenben támogatják a baráti és családi körből kikerülő további egyesületi tagok, akik között műszaki és pénzügyi szakemberek, vállalkozók, cégvezetők, évtizedes szakmai múlttal rendelkező könyvelő és pályázati projektek menedzselésében jártas szakemberek is vannak. Alapító tagjaink Nyíregyházán, Tiszavasváriban és Tiszalökön élnek és dolgoznak.

Az elmúlt évek során több tanórai, intézményi, valamint pályázati projekt keretében tartottunk előadásokat, szerveztünk programokat az egészséges életmóddal kapcsolatban. Több sikeres szűrőprogram, egészségnap megvalósításában vettünk részt egyénileg és együtt is, különböző helyszíneken, iskolákban, óvodákban, rendezvényeken.

Szakmai ismeretekkel és tapasztalattal is rendelkezünk az egészséges életmóddal, a prevencióval a gyermekek és a családok testi-lelki egészségének megőrzésével kapcsolatban, ezért döntöttünk úgy, hogy a korábbi sikeres együttműködéseket egy formális szervezeten belül, a Mazsola Egyesület megalapításával folytassuk tovább.

Tagjaink jelenleg is több helyszínen tanácsadással, előadások tartásával, egészségnapok szervezésével dolgoznak a gyermekek és a családok egészségének megőrzéséért.


A Projektről:
A Szent Imre Katolikus Óvodában megrendezésre kerülő Családi Egészségnap az Egyesületünk egyik sikeres pályázatának keretében valósulhat meg. A Tesco 2018. őszén, immáron 5. alkalommal kiírt Ön választ, mi segítünk pályázati felhívásán vettünk részt sikeresen. A szakmai bírálatot követően pályázatunk bejutott a nyíregyházi körzetben a legjobb három pályázat közé, amelyekre a vásárlók 2019. január 21. és 2019. február 17. között adhatták le szavazataikat. 6.851 szavazatot gyűjtöttünk, ezzel a második helyet szereztük meg. 

A projekt megvalósítása során egy az óvodás korú gyermekeknek szóló, 5 alkalomból álló, gyakorlatias és interaktív, egészséges életmódról, egészséges táplálkozásról szóló előadás-sorozat megtartását tervezzük, valamint 2019.06.14-én pénteken  az összes óvodás gyermeknek és családjaiknak egy családi egészségnapot szervezünk, ahol a szív-érrendszeri és emésztőszervi megbetegedésekkel kapcsolatos szűrés kiemelt szerepet kap.

Az elnyert támogatást a szűrések megvalósításához szükséges műszerekre, eszközökre, élelmiszer alapanyagokra és a gyerkőcök szórakoztatására költjük. A projekt megvalósítását önkénteseink munkájának segítségével valósítjuk meg, melyért anyagi díjazást senki nem kap.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a rendezvényünk keretein belül VÉRADÁSRA is sor kerül, melynek megszervezésében nagy segítségünkre volt a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete is.

Sikerként értékeljük, hogy kezdeményezésünk mellé állt és a rendezvény sikeres megvalósulását támogatja a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság, valamint több egészségügyben tevékenykedő szolgáltató is.

A Családi Egészségnap tervezett programja:

- Egészséges ételek kóstolója
- Ugrálóvár
- Közös torna
- Ovispuri játékos sportverseny
- Egészséges életmóddal kapcsolatos bemutatók
- VÉRADÁS (https://www.facebook.com/events/371917966776450/)

Ingyenes szűrővizsgálatok:

- Vérnyomás mérés
- Vércukor mérés
- Testösszetétel elemzés
- Vér oxigéntelítettség mérés
- CO mérés
- EKG vizsgálat
- Fogorvosi szűrés gyermekeknek
- Szemészeti szűrés gyermekeknek
- Hallási túlérzékenység tanácsadás  
A Családi Egészségnap esemény linkje a Facebookon:
 
További információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:
Várhegyi-Tamás Katalin
elnök
70/6235-888
Várhegyi Tamás
egyesületi tag
20/3835-848
Szeretettel várjuk Önöket is a rendezvényünkön!

#kapcsolódó

HÚSVÉTVÁRÁS A KOSSUTH TÉREN

HÚSVÉTVÁRÁS A KOSSUTH TÉREN

Hangulatos készülődés a húsvéti ünnepekre kicsiknek és nagyoknak! 2018. MÁRCIUS...

„Kossuth címert akarunk!”

„Kossuth címert akarunk!”

A Jósa András Múzeum 2017. október 23-án 12.00-17.00 óráig hazai és nemzetközi...