Felkészültetek? Szombaton 9 órakor nyit a felújított Tófürdő!

Felkészültetek? Szombaton 9 órakor nyit a felújított Tófürdő!

Június 15-én szombaton nyit a tavaszi hónapokban teljesen felújított Tófürdő.

A munkálatok során többek között modern térburkolat készült, átalakították az öltözőket, a szociális helyiségeket, felújították a medencéket és új, kéttestű csúszdát építettek. A nyíregyházi Tófürdő fejlesztése című nyertes pályázat segítségével a rekonstrukcióra 250 millió forintot fordítottak.

Már az utolsó simításokat végzik a Tófürdő teljes felújításán. A tavi strand a nyári hónapokban évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend, ezért a korábbi részleges felújításokat követően a városvezetés időszerűnek látta, hogy pályázati forrás segítségével megtörténjen a teljes rekonstrukciója. A látogatókat egy megújult főbejárati épület fogadja, a bejutás gyorsítása érdekében már két pénztárral. Átalakították az öltözőket, a szociális helyiségeket, öntözőrendszert építettek ki, amivel javul a zöldfelület kezelése, és több területet is napvitorlák árnyékolnak.

Podlovics Lajos a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője elmondta, az érkezőknek a legszembetűnőbb, hogy ésszerűen alakították át a lépcsőket és a közlekedő területeket, amelyeket akadálymentesítettek is. A régi helyett új, kéttestű csúszda épült, valamint a tófelületen újdonság a vízi játszótér, amelyet térítés ellenében lehet majd használni.

Készítette: Kohut Árpád

Ha jó idő lesz, szeptemberben is várják a fürdőzőket

A medencék új burkolatot kaptak, kicserélték a röplabda pálya talaját, és az ehhez szükséges strandröplabda szetteket is megvásárolták. Vízre tették az új, 50 négyzetméteres stéget, amelynek a végleges helye a tó közepén lesz. Bővítették a zuhanyzók számát, így már a parthoz közel is lesz felfrissülési lehetőség.

Áthelyezték a játszóteret, a büfék és az új fagylaltozó előtti fogyasztótereket sziklakertek övezik, és egységes utcabútorok, székek, asztalok várják majd a vendégeket. Újdonság, hogy az időjárás függvényében meghosszabbítják a szezont, a tervek szerint így még szeptemberben is várják majd a fürdőzni vágyó vendégeket. A megújult Tófürdő átadása és nyitása június 15-én szombaton 9 órakor lesz, 10 órától pedig a Magyar Úszás Napja alkalmából itt rendezik meg az Ússz egy tókört az egészségedért elnevezésű programot.

Szoboszlai Tibor

Fotó: Kohut Árpád

#kapcsolódó

Nagyrendezvények Nyíregyházán! - Ezek várhatóak!

Nagyrendezvények Nyíregyházán! - Ezek...

Nagyrendezvények Nyíregyházán! - Ezek várhatóak!