Márton-napi vigasságok, liba szépségversennyel a Sóstói Múzeumfaluban

Márton-napi vigasságok, liba szépségversennyel a Sóstói Múzeumfaluban

Minden évben nagyon népszerű.

November 9-én, szombaton kerül megrendezésre a Sóstói Múzeumfalu idényzáró programja, a Márton-napi vigasság. Tíz órától kezdődik a vendégfogadás, libazsíros kenyérrel és újborral várják a kedves érdeklődőket. 

A népi gasztronómia kedvelői, egyéb finomságok mellett, megkóstolhatják a sült libacombot és libaaprólék-levest, valamint az ínycsiklandó, kemencében sült almát és tököt is, melyek mellé szívmelengető italokat fogyaszthatnak.

A napot számos zenés-táncos program színesíti. A megnyitót követően, a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményének „Így tedd rá!” tánccsoportjának műsorát láthatja a közönség.

A Dongó Együttes bemutatja a „Libahistória” című verses-zenés mesejátékát, melyben magyar költők – köztük a nyíregyházi Bodnár István verseit és népzenei alapú muzsikát ötvöznek egybe. Ezt követően a faluközpontban álló református templomba várják azokat, akik részt szeretnének venni az istentiszteleten, hálát adva az őszi betakarításért, különösen a szőlőért és a belőle készült újborért.

Az elmúlt években hagyománnyá vált libaszépségverseny délután kezdődik, melynek első helyezettjét a közönségszavazatok alapján hirdetik ki, gazdáját vagy gazdasszonyát pedig értékes nyeremény várja. A hangulatot a Bihari Banda fokozza Márton-napi mulatsággal és táncházzal. 

A nap során a kisebb gyerekek a Mesemorzsolóban ismerkedhetnek a népmesékkel Hajdú Ágota, illetve Olajos Gábor közreműködésével. S amíg a kicsik a mesék világában kalandoznak, a nagyobbak a tiszadobi lakóház duruzsoló kemencéje mellett kipróbálhatják a lúdtollas betűvetést.

Kézműves foglalkozás keretében az ügyes kezű látogatók elkészíthetik saját, festett lámpásaikat, valamint belekóstolhatnak a „libahímelésbe” is.

A rendezvény ideje alatt a fényképész műtermében viseletes fotókat készíttethetnek az érdeklődők, melyet magukkal vihetnek emlékbe.

A programra a 3 év alatti gyermekek belépőjegy nélkül léphetnek be.

A Sóstói Múzeumfalu a Márton keresztnevű kedves látogatókat egy külön kedvezménnyel lepi meg, mivel ők is belépőjegy vásárlása nélkül vehetnek részt a rendezvényen.

#kapcsolódó

Egy izgalmas délutánra vágysz? Akkor ez neked szól!

Egy izgalmas délutánra vágysz? Akkor...

Egy kellemes délutánt fogunk eltölteni Internetes kihívások teljesítésével.Gyere...

Kutatók éjszakája 2018

Kutatók éjszakája 2018

Star Wars robotok, kémia- és fizika show is várja az érdeklődőket a Nyíregyházi...