December 1-jén felkapcsolják az ünnepi fényeket és megnyit a forgatag

December 1-jén felkapcsolják az ünnepi fényeket és megnyit a forgatag

December 1-jén felkapcsolják az ünnepi fényeket és megnyit a forgatag

Nem is olyan régen búcsúztattuk el a VIDOR-t, majd a Tirpák Fesztivált, máris az ajtóban kopogtat a következő program. Pontosabban: programsorozat! December 1-jétõl december 22-éig, az adventi időszakban ugyanis a hétfők kivételével egymást váltják majd a fellépők a polgármesteri hivatal előtt felállított színpadon, de ezek, valamint a faházakban kapható finomságok mellett, további kikapcsolódást nyújtó játékok is hívogatják majd a város apraját-nagyját.

 

December 1-jén kezdődik az idei advent, a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. Nyíregyházán azonban keddtől vasárnapig, a hét majdnem minden napján zenés-táncos előadások várják majd az érdeklődőket a főtéri színpadon, a hétvégék pedig ismét az országosan jegyzett sztárok műsoraitól lesz „hangos”: december 1-jén itt lesz Csonka András, december 8-án Gájer Bálint, december 15-én Zoltán Erika, december 22-én pedig Mészáros Árpád Zsolt.

 

Bővül a forgatag területe

 

Bővül a forgatag területe, a Városalapítók szobránál és a Samassa József téren, valamint a Dózsa György utcán is számos árus kínálja majd portékáit, köztük kézműves termékeket is.

 

Vasárnap kapcsolják fel a fényeket

 

Az adventi forgatag kezdete, és egyben a díszvilágítás felkapcsolásának időpontja december 1., advent első vasárnapja. Az ünnepi fények 2020. január 6-áig, vízkeresztig díszítik a belvárost.

 

Kalapácshinta és dodzsem

 

Az adventi forgatag és a programok – köztük a Mikulással való találkozás lehetőségén – túl, további kikapcsolódást nyújtó játékok is hívogatják majd a nyíregyháziakat és az ideérkező vendégeket – tájékoztatott dr. Ulrich Attila alpolgármester.

- Idén négy játékelemmel is találkozhatnak a nyíregyháziak az adventi forgatagban. Felállítunk egy extrém kalapácshintát, amit a legbátrabbak kipróbálhatnak majd, illetve szintén a Kossuth térre érkezik Magyarország egyik legnagyobb szállítható dodzseme is. Ezekről érdemes tudni, hogy a megszokottól kedvezőbb áron, 700 forintért vehetők igénybe. Természetesen lesz kisvonat is, az OTP Bank Dózsa György utca felőli oldalánál, illetve a kisebb gyerekeknek egy körhinta, a Városalapítók szobránál, ahol egyébként kézműves termékeket lehet majd vásárolni.


A nyíregyházi adventi programokról folyamatosan tájékoztatjuk a kedves olvasókat a Nyíregyházi Naplóban, de figyelemmel követhetik a nyiregyhaza.hu weboldalon is.

 

Meggyújtják az első gyertyát

 

Jövő héten vasárnap 16.30-kor kapcsolják fel az ünnepi fényeket. Köszöntőt mond dr. Kovács Ferenc polgármester, lesz ökumenikus áhítat, az első adventi gyertya meggyújtását követően pedig fellép Csonka András.


Bruszel Dóra

#kapcsolódó

NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA ÉPÜL SÓSTÓN! Te tudtad?

NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA ÉPÜL SÓSTÓN!...

Megkezdődött a sóstói négycsillagos szálloda építése. A welness-konferencia...

Megjelent a Nyíregyházi Napló első ONLINE száma!

Megjelent a Nyíregyházi Napló első...

Megjelent a Nyíregyházi Napló első ONLINE száma!