Nem lesz baj a csomagokkal! - Hatalmas fejlesztést végzett a Magyar Posta Logisztika Nyíregyházán

Nem lesz baj a csomagokkal! - Hatalmas fejlesztést végzett a Magyar Posta Logisztika Nyíregyházán

Nem lesz baj a csomagokkal! - Hatalmas fejlesztést végzett a Magyar Posta Logisztika Nyíregyházán

Bővítette csomagfeldolgozó kapacitásait Nyíregyházán a Magyar Posta. A cég egy 5500 négyzetméteres csarnokot bérel a Tünde utcán, innen szállítják majd ki a küldeményeket a címzettekhez. Több mint 200 munkatársat alkalmaznak az új csarnokban. A fejlesztésre azért volt szükség, mert évről évre nő a feladott küldemények száma Magyarországon.

Csippant a leolvasó és máris a megfelelő helyre kerül a csomag a Magyar Posta Logisztika vadonatúj nyíregyházi csarnokában. Naponta 200 teherautónyi áru érkezik ide és 200 munkatárs segítségével juttatják el a küldeményeket a feladókhoz.  

A postánál már elkezdődött a karácsony

A postánál már elkezdődött a karácsony. Az év utolsó két hónapjában kézbesítik a feladott csomagok közel felét. A karácsony előtti csúcsnapokon akár 250 ezer áruküldemény is megfordul az ország logisztikai központjaiban. 

Sokkal több csomag tud keresztülmenni ezeken a feldolgozó központokon, tudjuk gépesíteni. Ide egy feldolgozó gépet tervezünk, illetve tudjuk központosítani és a környező településeknek a kézbesítéseit Nyíregyházéra fogjuk koncentrálni, így csökkenni fog a megfogások száma és így az átfutási idő rövidül, hamarabb megkapják az ügyfelek a csomagokat

 -  mondta el Csorba László, a Magyar Posta, logisztikai igazgatója.

Fél hektáros a raktár

Nyíregyházán egy 5500 négyzetméteres logisztikai központból szállítja ki mostantól az árukat a Magyar Posta. Ezt ünnepélyes keretek közt adtak át. Az is kiderült, hogy a következő években több 10 milliárd forintot fordítanak logisztikai fejlesztésekre.

Ez egy 3 éves program, amit szeretnénk megvalósítani és ez a teljes magyarországi csomaglogisztikai infrastruktúrát fejleszti, nemcsak a nyíregyházit. A nyíregyházi az egyik első ezek között, amit most átadtunk, de még ez sincs teljesen kész, mert ide gépesítést automatizáltságot és vadonatúj IT technológiát tervezünk

-fogalmazott Menyhárt Zoltán, a Magyar Posta Logisztika+ program vezetője. Az elmúlt években rendre 15%-kal nőtt a feladott csomagok száma Magyarországon. Ezt főként az internetes kereskedelem bővülése hozta magával.

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS ESZKÖZÖK AZ UROLÓGIÁN

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS ESZKÖZÖK AZ UROLÓGIÁN

65 millió forint értékben kapott új, csúcstechnológiás eszközöket a Jósa András...

HULLADÉKSZÁLLÍTÁS A KARÁCSONYI ÜNNEPEK KÖRÜL

HULLADÉKSZÁLLÍTÁS A KARÁCSONYI ÜNNEPEK...

Változik a hulladékszállítás és a nyitvatartási rend a Karácsonyi Ünnepek körül....