Kölcseys siker a szónokversenyen

Kölcseys siker a szónokversenyen

Kölcseys siker a szónokversenyen

Januárban rendezték meg Vácott a IV. Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc Szónokverseny döntőjét.  Az idén tíz éves megmérettetés Nyíregyházáról, a megyénk támogatásával indult útjára, s nőtte ki magát határokon átívelő programsorozattá.

Ebben az évben a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium három diákja jutott be az országos megmérettetésre a megyei fordulóban (Vaja) nyújtott kiemelkedő teljesítményük alapján.

A kétfordulós verseny első részében egy XIX. századi nyelvezetű retorikai beszédet adtak elő a diákok az „úriszék eltörlésének” tárgyában. A második feladat egy mai, aktuális kérdés témájában tartott felszólalás, melyre csupán tizenöt percük volt felkészülni a diákoknak. A rangos zsűriben helyet foglaltak nyelvész professzorok, színészek, oktatási szakemberek, sőt politikus is.

Kiváló szónokok mérettettek meg a Kárpát-medence középiskolásai között. Ebben az erős mezőnyben Fehér Regina a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója országos második helyezést ért el; felkészítő tanárai: Dr. Buczkóné Rangoni Claudia és Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna tanárnők. Nagy Vanda és Nagy Péter Attila kölcseys tanulók is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak; felkészítő tanáruk: Dr. Czakóné Olesnyovics Veronika.

#kapcsolódó

Már valóság - Robotok szolgálnak fel egy budapesti kávézóban

Már valóság - Robotok szolgálnak fel...

Az Enjoy Budapest Café kívülről úgy néz ki, mint bármelyik másik kávézó, de...

Jó tanácsok fesztiválozóknak

Jó tanácsok fesztiválozóknak

A nyár a fesztiválok és a különböző közösségi összejövetelek időszaka is egyben....