Van, akire nem vonatkozik a látogatási tilalom! - Mutatjuk milyen esetekben

Van, akire nem vonatkozik a látogatási tilalom! - Mutatjuk milyen esetekben

Van, akire nem vonatkozik a látogatási tilalom! - Mutatjuk milyen esetekben

Az emelkedő számú felső légúti hurutos, influenzás megbetegedések megelőzése érdekében, a betegek védelmében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetősége  február 17-étõl, hétfőtől részleges látogatási tilalmat rendelt el a Jósa András Oktatókórházban (a látogatási tilalom az alábbi osztályokat érinti: AITO, Belgyógyászati Intenzív Részleg, Szülészet- Nőgyógyászati Osztály, Gyermekosztály, Pul­monológiai Osztály, Sürgősségi Betegellátó Osztály, Hematológiai Osztály). Azonban azokra, akik rendelkeznek a tavaly november elseje utáni időpontban beadott influenza elleni védőoltással, a tilalom nem vonatkozik.

A Jósa András Oktatókórháztól megtudtuk, a látogatási tilalom az előző évek gyakorlatához hasonlóan nem vonatkozik azokra az egészséges látogatókra, akik rendelkeznek 2019. november 1. utáni időpontban beadott influenza elleni védőoltással, és ennek igazolásaként bemutatják a 14 éven felüliek részére kiadott oltási könyvüket, vagy az oltó orvos által kiállított oltási igazolásukat.

...amikor nélkülözhetetlen a hozzátartozó jelenléte

Természetesen az osztályvezető főorvos egyéb esetekben is mentességet adhat a tilalom alól, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a látogatás nem veszélyezteti a betegek épségét, hiszen egyes osztályokon lehetnek olyan betegek, akik számára a tilalom ellenére is nélkülözhetetlen hozzátartozóik jelenléte. Ezekben a kivételes esetekben a lezárt osztályok kizárólag az osztályvezető főorvos által kiadott, névre szóló rendkívüli látogatási engedéllyel látogathatók. A látogatás alatt a higiénés előírások szigorú betartása azonban mindenkire vonatkozik (kézmosás, kézfertőtlenítés, zsebkendő használata, lehetőleg rövid látogatási idő betartása).

Nem akadályozza a papás szülést

Örök kérdés, hogy a látogatási tilalom idején mi történik a papás szülésekkel? Bemehet-e a kismamával a szülőszobára az apuka? – Azok igen, akik beoltatták magukat influenza elleni védőoltással – tették hozzá.

A portaszolgálaton kell jelezni

Ha a hozzátartozók csomagot szeretnének beküldeni a lezárt osztályokra, az adott épület portaszolgálatán kell jelezniük a szándékukat a biztonsági őröknek, ők odaszólnak az osztályra, az osztály egyik dolgozója pedig kijön és átveszi a csomagot.


Bruszel Dóra

#kapcsolódó

VIDEÓ! Óriási tűz ütött ki a világ legnagyobb vakcinagyárában

VIDEÓ! Óriási tűz ütött ki a világ...

Az indiai Serum Intézetben több millió adagot gyártanak az AstraZeneca és az...

Gulyás: május 3-áig hatályosak a jelenlegi szabályok

Gulyás: május 3-áig hatályosak a jelenlegi...

Gulyás: május 3-áig hatályosak a jelenlegi szabályok