Nagyrendezvények Nyíregyházán! - Ezek várhatóak!

Nagyrendezvények Nyíregyházán! - Ezek várhatóak!

Nagyrendezvények Nyíregyházán! - Ezek várhatóak!

Hét nagyrendezvényt 42 millió forinttal támogat a 2020-as esztendőben is Nyíregyháza városa. Emellett egyéb finanszírozású programok is lesznek, mint például a VIDOR Fesztivál.

Február 6-án döntött a városi nagyrendezvények támogatásáról a Nyíregyházi Közgyűlés. A kulturális ügyekkel is foglalkozó alpolgármester részletezte a 2020-as kulturális és szórakoztató események sorát.

42 millió Forint összeggel támogatja az önkormányzat azokat a nagyrendezvényeket, amit mi a saját rendszerünkön belül csinálunk meg. Ebből az egyik már lement – a Böllérfesztivál - a múlt hét végén, jelentős sikerrel, 19 ezer ember vett részt a két nap folyamán a Múzeumfaluban. Egyébként összesen 7 olyan esemény van, illetve 6+1 az évvége adventi 4 hetes időszaka, ami ebből a keretösszegből támogatható, beleértve az újévi meg az óévi búcsúztatást és köszöntést is.

- nyilatkozta Dr. Ulrich Attila.

Április 24-én következik a Helló Nyíregyháza!, ami idén is egy ifjúsági héthez kapcsolódik, így a fiatalok szája íze szerint szervezték ezt a hetet. Május közepén jönnek a Városnapok, illetve a hónap végén, pünkösdkor a Gyermeknap. A nyári szabadság után ismét dalosok lepik el a várost, hiszen augusztus 16 és 21. között tart a XIII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál. Szeptemberben Tirpák Fesztivál lesz, majd jönnek az év végi események.

Mi új programon nem törjük a fejünket, ezeket szeretnénk változtatni, szélesíteni, hogy minél több lehetőséget adjunk a lakosságnak. Törjék azok a fejüket, akik üzleti vállalkozás keretében csinálják a nyíregyházi rendezvényeket. Ebből rengeteg van. Új elemként most jön a Sóstó Open Air fesztivál majd június végén, de nagyon sok olyan rendezvény van - akár a sport, akár a kultúra területén, akár a nagy cégek által rendezett bringafesztivál, vagy strandröplabda -, amely színesíti Nyíregyháza  kulturális életét és kínálatát.

- folytatta az ismertetőt az alpolgármester.

Más finanszírozási rend szerint 2020 nyarán ismét lesz a programok között pl. a múzeumok éjszakája, nyári színház, vagy a VIDOR Fesztivál is.

#kapcsolódó

SIKERES ÉVET ZÁRT A KÓRHÁZ

SIKERES ÉVET ZÁRT A KÓRHÁZ

Sikeres évet zárt 2017-ben a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi...

Holttestet találtak a Nyíregyházán szurkáló kocsijának csomagtartójában

Holttestet találtak a Nyíregyházán...

Részletekért kattints ide!