Vizespalackokkal is erősítenek a Vasvárisok

Vizespalackokkal is erősítenek a Vasvárisok

Vizespalackokkal is erősítenek a Vasvárisok

Gyerekzsivaj helyett üres folyosók, tornatermek, és magányosan álló kondiparkok. Az ország már két hete átállt a digitális oktatásra, mindez alól pedig természetesen a testnevelés sem jelentett kivételt. Nem is estek kétségbe az élelmes tesitanárok. A Vasvári Pál Gimnáziumban például online kérik számon a diákoktól a gimnasztikai gyakorlatokat, de emellett a digitális tanrendbe beépítettek olyan elemeket is, amelyek a kitartásukat fejlesztik. (Megjelent a Nyíregyházi Digitális Napló március 30-ai számában.)

Sorra nyerik el az országos sportversenyek díjait a Vasvári Pál Gimnázium testnevelés tagozatos diákjai. Most azonban, annak ellenére, hogy lecsendesült az élet, és nincsenek megmérettetéseik, ráadásul egy időre az iskola tornatermétől is búcsút kellett venniük, a mozgás továbbra is a mindennapjaik része maradt.

„A végzősöket az érettségire készítjük fel”

 – A digitális oktatás mindenki életében változást eredményezett, de ez nem jelenti azt, hogy a testnevelés háttérbe szorult volna, főleg így, hogy iskolánkban külön tagozat is működik. A végzősöket például most elsősorban az érettségire készítjük fel, az elméleti tételeket videóhívás formájában kérjük tőlük számon, de teszteket is kapnak, és természetesen a gyakorlati edzés is a mindennapjaik részét képezi. Az érettségi gimnasztikai gyakorlatot például felveszik videóra, átküldik nekünk, és így ki tudjuk javítani az esetlegesen előforduló hibákat. Támpontot adunk nekik, hogy szerek nélkül is mennyi mozgásformát véghez lehet vinni, akár négy fal között is, ilyen lehet a felülés vagy éppen lábizom-erősítés vizespalackok segítségével – tudtuk meg Kovács Anita testnevelőtől.

Mindennek határideje van

– Természetesen vannak nem testnevelő tagozatos osztályaink is. Ők szintén kaptak tőlünk edzésterveket, illetve kérjük, hogy sajátot is készítsenek, és azt mutassák be nekünk. Mindezek mellett tanrendjükben szerepel az is, hogy különböző, általunk kiadott, igaz történeteken alapuló sportfilmeket nézzenek meg, és saját véleményük alapján készítsenek erről beszámolókat. Ennek kettős célja is van: egyrészt tudatosíthatjuk bennük, hogy mennyire fontos a kitartás, a motiváció, másrészt pedig fejleszti a szövegalkotási képességüket is.

#kapcsolódó

JÁTSSZ A TIGRISEKNÉL!

JÁTSSZ A TIGRISEKNÉL!

Bárki kipróbálhatja, milyen az amerikai football, ugyanis a Nyíregyháza Tigers...

Helebrandt Máté újabb csúcsa

Helebrandt Máté újabb csúcsa

Helebrandt Máté új magyar csúcsot gyalogolt 10 000 méteren, míg Kerekes Gréta...