Négy ingyenes alkalmazás töritanuláshoz

Négy ingyenes alkalmazás töritanuláshoz

Négy ingyenes alkalmazás töritanuláshoz

Olyan ingyenes alkalmazásokat kerestek, amelyekkel játékos formában fejleszthetitek a történelem tudásotokat? Esetleg épp érettségi előtt álltok, de már elegetek van a papír alapú tételek magolásából? Most összegyűjtöttünk néhány remek alkalmazást, amelyek hasznosak lehetnek számotokra.

Ez az app segít az érettségire való felkészülés során az évszámok memorizálásában, ugyanis tartalmazza az érettségi adattárban megtalálható 268 darab magyar- és egyetemes történelmi eseményt és azok dátumait.

Történelem érettségi

Ebben az alkalmazásban a korábbi évek érettségi vizsgáiból állítottak össze tesztsorokat, amelyek a töri érettségi első feladatlapjához hasonlítanak. Ebből adódóan egy-egy feladatsor 50-50 pontos. Egyes feladványokhoz forrásokat is kaptok – ezeket a képernyő közepén találjátok egy jobbra-balra mozgatható sávban. Az alkalmazásban tetszőleges a feladatok kitöltési sorrendje és a befejezett tesztsorok pontszámaiból statisztika készül.

Történelem naptár

Ezzel az alkalmazással minden nap értesülhettek az aktuális történelmi évfordulókról, eseményekről és fontos dátumokról. Akár a sport, akár a híres emberek születésnapja vagy a koronázások, csaták dátumai érdekelnek, itt mindent megtaláltok egy helyen. Az alkalmazás a Wikipédia up-to-date történelemi tényeit használja, hogy mindig naprakész lehessen. Akár offline módban is működik és több mint 50 nyelven elérhető.

+1 Történelmi személyiségek

Ha lazítanátok egy kicsit az érettségire való felkészülés során, akkor ezt az alkalmazást érdemes letöltenetek. Az appban portrék alapján kell felismernetek a történelmi alakokat – királyokat, királynőket, politikusokat, zenészeket, színészeket és filmrendezőket. Mindezt megtehetitek betűkvíz formájában, több válaszos kérdésekkel vagy pedig egyperces időkorlátokkal. Két nehézségi szint közül választhattok: az app ugyanis nevezetes és kevésbé ismert személyeket is tartalmaz. Jelenleg 459 különböző alakot azonosíthattok, de ezt a listát folyamatosan bővítik. Az app 24 nyelven elérhető, köztük magyarul is.

eduline.hu

#kapcsolódó

Arany Napok az Arany János Gimnáziumban

Arany Napok az Arany János Gimnáziumban

Arany Napokat tartottak a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola...