Védőszemüveg gyártásba kezdett a LEGO Nyíregyházán

Védőszemüveg gyártásba kezdett a LEGO Nyíregyházán

Védőszemüveg gyártásba kezdett a LEGO Nyíregyházán

Védőszemüveg gyártásba kezdett a LEGO csoport. A speciális egészségügyi dolgozók számára készült eszközt a dán központban fejlesztették és naponta közel 4000 darabot tudnak előállítani a nyíregyházi gyárukban. A járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben a nyíregyházi LEGO az alapellátást is támogatja, az összes nyíregyházi gyermekorvosnak, asszisztensnek egészségügyi eszközöket ajánlottak fel. A felszerelésből jut azoknak a környékbeli településeken dolgozó gyermekorvosoknak is, mely falvakból, városokból legalább 60 alkalmazott dolgozik a nyíregyházi gyárban.


Átállították a fröccsöntőgép egy részét és naponta húsz alkalmazott orvosi védőszemüveget gyárt a LEGO csoport nyíregyházi gyárában. A világszerte ismert játékgyártó a világjárvány miatt döntött úgy, hogy besegít a védekezésben. A szabolcsi megyeszékhelyen egy-egy műszakban közel 20 munkatárs segítségével készülnek a speciális, a Dániában tervezett műanyag szemüvegek és 24 óra alatt 3740 darabot képesek előállítani.

A gyermekorvosokra és a védőnőkre is gondoltak

A szemüvegekből 15 ezer darabot Nyíregyháza város önkormányzatának ajánlottak fel. Az adományból nemcsak a kórházba jut, hanem az alapellátásban dolgozó gyermekorvosoknak és védőnőknek is.

A LEGO csoport számára ugyanis kiemelten fontos a gyermekek biztonsága és egészsége. Így arról is döntés született a gyárban, hogy a nyíregyházi gyermekorvosok nemcsak védőszemüveget, hanem egyszer használatos szájmaszkokból, overálokból, kézkrémből, fertőtlenítő- és tisztítószerekből álló csomagot állítsanak össze számukra.

Kiemelten fontos a gyerekek egészsége és biztonsága, a normál hétköznapokon is megteszünk ezért mindent, de most a járvány idején ez nagyon fontos. Kerestük a lehetőséget, hogyan tudunk a gyerekekre koncentrálni és egy dolgozói ötlet alapján, nagyon hamar, néhány nap alatt támogatást is kapott  ez a program...  

- emelte ki Fruzsinszki Takács Ilona, a nyíregyházi LEGO gyár Minőségügyi és Munkvédelmi csoportjának vezetője.

Fókuszban az alapellátás

Mind a negyven gyermekorvosi praxis megkapja a LEGO gyár által összeállított csomagot és játékgyár a dolgozók kézbesítik a napokban az adományt a doktoroknak. A LEGO ráadásul úgy döntött, hogy nemcsak Nyíregyházára juttat az adományból, hanem azoknak a településeknek a gyermekorvosai számára is juttat, ahonnan legalább ötven dolgozót alkalmaznak a nyíregyházi egységben.

A szakemberek azt mondják a LEGO csoport adománya azért is értékes, mert az utóbbi időben a kórházak kerültek reflektorfénybe, miközben velük párhuzamosan az alapellátásban dolgozók is a frontvonalban harcolnak a járvány ellen.

Nemcsak ebben a helyzetben, hanem a mindennapokban is fontos azt tudni, hogy az alapellátásban dolgozó háziorvosi, itt felnőtt, gyermek és a fogorvosokra is gondolunk, illetve kiegészítve akár a védőnőkkel, hogy az ő munkájukat segítsük valamilyen formában. Ezért nagyszerű és ezért köszönjük a LEGO-nak ezeket a felajánlásokat. Gondoltak arra és segítik azt, hogy a mindennapi munka zökkenőmentes legyen. Védjük és óvjuk az egészségügyi dolgozókat. Orvost, ápolót, mindenkit. Nyilván a betegek is nyugodtan mehetnek az orvosokhoz gyógyulni. 

– emelte ki Csikós Péter, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója.

A mentőknek is

A LEGO csoport arról is beszámolt, hogy az általuk gyártott védőszemüvegeket szeretnének az országos alapellátásban dolgozóknak, valamint az Országos Mentőszolgálat munkatársainak is eljuttatni, ennek érdekében már felvették a kapcsolatot az érintettekkel.

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

Tudtad-e?

Tudtad-e?

Tudtad-e?

Központi Ballagás fotókkal és videókkal!

Központi Ballagás fotókkal és videókkal!

Idén is megtartották a Központi Ballagást. Ez alkalommal új helyszín adott...