Újraindulnak a járóbeteg-szakrendelések megyénk kórházaiban

Újraindulnak a járóbeteg-szakrendelések megyénk kórházaiban

Újraindulnak a járóbeteg-szakrendelések megyénk kórházaiban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház minden telephelyén (Nyíregyháza, Nagykálló, Fehérgyarmat, Vásárosnamény, Mátészalka, Nyírbátor) fokozatosan újraindulnak a járóbeteg-szakrendelések és diagnosztikai tevékenységek. Az intézmény a telefonos konzultáció lehetőségét továbbra is biztosítja.

Május 5-től elsőként a laboratóriumi vérvétel kezdődik el a beutalóval rendelkező betegek esetében minden tagkórházunkban, a veszélyhelyzet alatti szigorú szabályok betartása mellett.

A vérvételre érkező betegeknél előszűrés (pre-triázs), testhőmérséklet mérés történik. Minden laboratóriumi ellátást igénybe vevő betegnek kötelező kitöltenie egy kérdőívet, illetve a várakozás és az ellátás ideje alatt maszkot viselnie. A pre-triázs során biztosítjuk a kötelező és helyesen elvégzett kézfertőtlenítés feltételeit.

Kérjük, hogy a várakozás ideje alatt egymástól legalább másfél méterre várakozzanak!

Ha a járványügyi kérdőív kitöltésekor felmerül a COVID-19 gyanúja, a beteget a gyanús esetek kivizsgálására létrehozott rendelőbe irányítjuk.

A továbbiakban szakrendeléseinken előjegyzést vezetünk be, a betegek telefonon történő időpontfoglalást követően vehetik igénybe a járóbeteg-ellátást. Ennek részleteiről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Korábbi előjegyzéseinket a veszélyhelyzetben bevezetett szigorú feltételek miatt nem tudjuk fenntartani, ezért minden esetben új időpont egyeztetése szükséges.

Köszönjük betegeink türelmét és felelős magatartását! Vigyázzunk egymásra!

 

Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

#kapcsolódó

ÖRÖM A ZENE!

ÖRÖM A ZENE!

A Váci Mihály Kulturális Központ idén is megrendezi az "Öröm a Zene" elnevezésű...

Kié legyen „Nyíregyháza Város Nívódíja”?

Kié legyen „Nyíregyháza Város Nívódíja”?

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése „Nyíregyháza Város Nívódíja” elnevezéssel...