Indulnak a repülőjáratok, a görögök már várják a turistákat!

Indulnak a repülőjáratok, a görögök már várják a turistákat!

Indulnak a repülőjáratok, a görögök már várják a turistákat!

A hónap közepétől ismét repülhetünk Athénba és Szalonikibe, július elejétől pedig már charterjáratok is indulnak a legnépszerűbb görög szigetekre. Erről adtak hírt az utazási irodák. Görögországban már nincs kötelező karantén, megnyitottak a szálláshelyek és a boltok, várják a turistákat. Az utazási irodák arra számítanak, hogy rövidesen Magyarországon is feloldják a külföldről érkezők, kötelező kéthetes karanténját, mert ez szerintük megnövelné az utazási kedvet.


Június közepétől egy görög légitársaság ismét indít járatokat Budapestről, Athénbe és Szalonikibe, ezt mutatja az egyik nyíregyházi utazási iroda tulajdonosa. Bicsérdy Rita elmondta, ez azt jelenti, hogy a görögök várják a turistákat és ebből a két városból már belföldirepülőjárattal, vagy hajóval a legkedveltebb görög szigetek, akár Kréta vagy Rodosz is elérhetővé válnak. Görögországban már nincs kötelező karantén, azonban ez egyelőre nem érvényes Magyarországra. Ha valaki most utazna külföldre és hazatér, akkor az érvényes protokoll szerint két hét karantén vár rá itthon. Az utazási irodák azt mondják, nagyon várják már a kötelező karantén feloldását, mert akkor véleményük szerint többen utaznának. Ráadásul már az is kiderült, hogy az utazási irodák charterjáratait is elindulnak a következő hónap elején.   

Bicsérdy Rita elmondta

Július első hetében szinte valamennyi görög szigetre indulnak a charter járatok, Budapestről. Sajnos a debreceni charter járatok az idén el fognak maradni, de Pestről már indulnak, úgyhogy lehet utazni Krétára, Rodoszra, Krétára, Zakintoszra, Kefalóniára. Tehát a kedvelt görög szigetek mindegyik utazható Budapestről, közvetlen charterrel...

Aki most tervezi a görög nyaralását annak azzal kell számolnia, hogy a forint gyengülése miatt egy picit emelkedtek az árak, de nem szálltak el. Ráadásul az elmúlt napokban sokat erősödött a magyar fizetőeszköz eszköz is. A Görögországban élő, magyar származású idegenvezetők szerint a kinti árak nem változtak lényegesen és a boltok nyitva vannak. Hogy lesznek-e jó áras last minute utak, az még egyelőre nem világos, ez attól függ, mennyire lesznek a repülős utak népszerűek a magyar turisták körében.


Z.Pintye Zsolt

#kapcsolódó

KIJUTOTT RÓMÁBA A BÁNKIS TŰZOLTÓKABÁT

KIJUTOTT RÓMÁBA A BÁNKIS TŰZOLTÓKABÁT

Október 14-16 között Rómában, a Maker Faire elnevezésű szakkiállításon mutathatják...

Fontos dátumok a 018/2019-es tanévben

Fontos dátumok a 018/2019-es tanévben

Mikor lesznek az iskolai szünetek, a fontos felmérések, az őszi és a tavaszi...