Ezeket a neveket kapták a kisoroszlánok a Nyíregyházi Állatparkban

Ezeket a neveket kapták a kisoroszlánok a Nyíregyházi Állatparkban

A látogatók által javasolt nevekből választottak.

Nevet kaptak a fehér oroszlánkölykök a Nyíregyházi Állatparkban. 6 hetesek lettek a ritka színváltozatú nagymacskák, így elérték azt a kort hogy nevet kapjanak. A névadáshoz a látogatók segítségét kérték a szakemberek, akik a park közösségi oldalán javasolhattak nevet a kölyköknek az elmúlt héten, ahova több mint 500 névjavaslat érkezett.

A választás végül egy igazán frappáns magyarázattal érkezett az egyik vendégtől, Kristóf Simon az alábbiakat írta:

Mivel az oroszlánok Afrikában honosak, és ők most távol vannak az otthonuktól, ezért én arra gondoltam, hogy kaphatnának afrikai neveket. Szerintem nagyon szép női nevek vannak, és talán még annál is szebb jelentéssel. Dipita, ami reményt jelent - hiszen egy kihalás szélén álló állatról beszélünk, de most három nagyon ritka fehér oroszlán született, ami reményt ad. Enam, ami azt jelenti, hogy Isten adta nekünk - becsüljük meg őket jól, és vigyázzunk rájuk! Abeni, ami azt jelenti, hogy Imádkozzatok értük! Ha egy mondatban tesszük a neveket, akkor kijön az, hogy: Isten adta nekünk a reményt, imádkozzatok értük! 

Dipita, Enam és Abeni. A leírtakkal maximálisan egyetértenek a park gondozói, így ezt a nevet viselik a mai naptól a fiatal oroszlánhölgyek.

 

Nyíregyházi Állatpark

#kapcsolódó

Nagy a szerelem jegesmedvéknél a Nyíregyházi Állatparkban

Nagy a szerelem jegesmedvéknél a Nyíregyházi...

Nagy a szerelem jegesmedvéknél a Nyíregyházi Állatparkban

Gigantikus: a világ legnagyobb lepkéje költözött a Nyíregyházi Állatparkba

Gigantikus: a világ legnagyobb lepkéje...

A világ egyik legnagyobb lepkéjét csodálhatják meg az érdeklődők a Nyíregyházi...