Október 1-jétől szünetel a Júlia Fürdő gyógyászati tevékenysége és bezár a sóstói Fürdőház

Október 1-jétől szünetel a Júlia Fürdő gyógyászati tevékenysége és bezár a sóstói Fürdőház

Október 1-jétől szünetel a Júlia Fürdő gyógyászati tevékenysége és bezár a sóstói Fürdőház

Október elsejétől határozatlan időre bezár a Júlia Fürdő gyógyászati részlege, valamint a Fürdőház teljes egészében. A korábban felírt kezelések az Aquarius Élményfürdő gyógyászati részlegén vehetők igénybe. A költségcsökkentő intézkedések részeként a sóstói 50 méteres medencét sem fedik le télre.

A sóstói fürdőben számos gyógyászati szolgáltatás vehető igénybe, a súlyfürdő mellett szénsavas fürdő, iszappakolás és vízsugaras masszázs is várja a látogatókat, akik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott módon is részt vehetnek a fürdőgyógyászati kezeléseken. Korábban ezeket a Júlia Fürdőben és a Fürdőházban is igénybe vehették a vendégek, azonban október elsejétől számos változás lép életbe az említett fürdőkben.

„A pandémiás helyzet miatt megpróbáltunk olyan költségcsökkentő, költségoptimalizáló változtatásokat elvégezni, amelyek eredményeként megvizsgáltuk, hogy milyen párhuzamosságok vannak, a sóstói gyógyászatunkon tökéletes ellátásban tud részesülni mindenki, úgyhogy egy olyan döntésünk született, hogy október 1-jétől a Júlia Fürdő gyógyászati tevékenységét szüneteltetjük, mindenki, akinek fel van írva a kezelés, vagy akinek október 1-jéig felírják, a sóstói gyógyászatra is tud jönni a dokumentumokkal” – mondta el dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A 2020. október 1. előtt a Júlia Fürdőbe kiírt, vagy ott már megkezdett gyógykúrák önrészének megfizetése a Júlia Fürdőben alkalmazott árakon történik, attól függetlenül, hogy a gyógykúrát a vendég már az Aquarius Fürdőgyógyászaton folytatja – tette hozzá a vezérigazgató.

„A másik változtatásunk, hogy október 1-től a Fürdőházban is szüneteltetjük a tevékenységünket, úgy gondoljuk, hogy az itteni fürdő Sóstón biztosítja azt a lehetőséget, amely ezt az igényt ki tudja szolgálni, úgyhogy ebben az időszakban a pandémiára való tekintettel nem fog üzemelni a Fürdőház. Ami nagyon fontos, hogy a Fürdőháznak a szállás részét is szüneteltetni fogjuk, tehát várhatóan 2021 májusáig a Fürdőház teljes egészében bezárásra kerül.”

A költségcsökkentés részeként a téli időszakra nem fedik be sátortetővel a Parkfürdő 50 méteres medencéjét és a mellette található tanmedencét, így azok igénybevétele addig lehetséges, amíg a nappali hőmérsékleti viszonyok azt lehetővé teszik.

Fehér Attila

#kapcsolódó

Egy videóban az új évad!

Egy videóban az új évad!

Hello Dolly, A főfőnök, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról....csupán...

Vonat alá feküdt egy fiatal a Kótaji úton vasárnap reggel

Vonat alá feküdt egy fiatal a Kótaji...

Valószínűleg öngyilkos akart lenni. Szörnyű tragédia.