Digitális Közösségi Alkotóműhely - Saját gyártású robotokat készítettek a diákok

Digitális Közösségi Alkotóműhely - Saját gyártású robotokat készítettek a diákok

Digitális Közösségi Alkotóműhely - Saját gyártású robotokat készítettek a diákok

Az idei évben már második alkalommal szervezték meg a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyét. A táborban a robotépítés mellett a gyerekek egyben egy pályaorientáción is részt vettek, ahol kipróbálhattak egyes szakmákat is. Az alkotóműhelyben egyszerre egy turnusban 12 gyermek vehetett részt.


Saját gyártású robotokat készítettek a Digitális Alkotóműhelyben a diákok. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése projekt európai uniós és hazai forrásból finanszírozott Digitális Közösségi Alkotóműhelyében idén második alkalommal szerveztek nyári pályaorientációs, szakmai kipróbáló tábort általános iskolás tanulók számára. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig ebben az évben már 2 turnusban várták a diákokat. Az első héten a kezdők próbálhatták ki magukat a robotépítés világában, a második héten a haladó csoportba lehetett jelentkezni. Ráb Dávid már második alkalommal vesz részt az alkotóműhely táborában, akit nagyon érdekel a robotépítés és programozás, szerinte már most, ilyen fiatalon is érdemes ezekkel foglalkozni.

 

Ráb Dávid elmondta: „Igazából ez a jövő, mert a jövőben is, ha ezzel szeretnék foglalkozni, akkor már jó, ha ilyen fiatal korban elkezdjük. Hétfőtől péntekig tart a tábor, ahol építettünk egy robotot. Ezt először megterveztük, utána összeszereltük, összeforrasztjuk és utána megtervezzük hozzá a programot.”

 

A tábor célja a robotépítés mellett a pályaorientáció is egyben. Az általános iskolás gyerekek ellátogathattak a centrum nyíregyházi iskoláiba és tanműhelyeibe, ahol megismerkedhettek a különböző szakmákkal is közelebbről, illetve ki is próbálhatták azokat a hét folyamán. Többek között zabkekszet sütöttek, falat festettek, gyakorolták az újraélesztési szimulátort és kipróbálhatták az öregségi és várandós anyuka szimulátorokat is.

 

Dancsiskóné Bakos Katalin, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum projektmenedzsere hozzátette: „Ez a pályaorientációs tábor igazából egy robotikatábor, de a gyerekek ellátogattak a tagintézményeinkbe és más szakmákkal is megismerkedhettek. Jártak a Zayban, a Bencsben és a Sipkayban is. A gyerekek itt, a táborban robotokat készítettek, amiket már versenyeztetni is fognak a délután folyamán.”

 

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyben idén a két turnus alatt összesen 22 általános iskolás diák vehetett részt. Ők a robotépítés mellett kihasználták az alkotóműhely előnyeit és elsajátíthatták a 3D nyomtatást, kipróbálták a CNC gépet, a lézervágást, illetve drónozhattak is a tábor ideje alatt.

#kapcsolódó

Úszó Világbajnokságon a Cantemus

Úszó Világbajnokságon a Cantemus

Óriási élményben lehet részük a Cantemus kórus gyerekeinek. Az Úszó Világbajnokság...

Motoros összefogással 18 900 védőmaszkot szállítottak ki országszerte

Motoros összefogással 18 900 védőmaszkot...

Motoros összefogással 18 900 védőmaszkot szállítottak ki országszerte