Járványügyi veszélyhelyzet: felajánlások sora érkezik a kórházba

Járványügyi veszélyhelyzet: felajánlások sora érkezik a kórházba

Járványügyi veszélyhelyzet: felajánlások sora érkezik a kórházba

A koronavírus megjelenése minden téren változásokat, nehézségeket hozott életünkbe, az egyik legnagyobb nyomás mégis az egészségügyben dolgozókra nehezedik, akik az úgynevezett vörös zónában segítik és szolgálják a bajba került embereket, sokszor pont a mi barátainkat, szeretteinket, ismerőseinket. A járványügyi veszélyhelyzet kezdete óta a kórház betegei és dolgozói azonban a nehézségek mellett nap mint nap találkoznak az önzetlen segítségnyújtási szándék megható megnyilvánulásaival is...

Gyümölcsök, üdítők, sütemények. A járvány második hullámában is számtalan cég, üzlet, étterem, de magánszemélyek és a kórház dolgozói is a társadalmi szerepvállalás nemes gesztusaival, felajánlások sorával segítik a koronavírus elleni küzdelmet. Vitkai Éva, a kórház sajtófőnöke szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, elsősorban a COVID osztályokon dolgozókhoz jutnak el a felajánlások, de igyekeznek úgy koordinálni a tárgyi adományokat, hogy mindig más helyre kerüljenek, és előbb-utóbb minden COVID részlegen dolgozó részesüljön belőlük.

– Ez nem könnyű feladat, hiszen a kórházainkban dolgozók minden osztályon elhivatottan, a bekerülő betegek felépüléséért küzdenek – hangsúlyozta. – Tavasszal nagy segítség volt a civilek, vállalkozások összefogása, akik pénzadománnyal alapítványunkon keresztül segítették a munkát, hiszen a szakma tudja igazán eldönteni, hogy mire van éppen szükség az ellátásban, amely a kialakult járványhelyzet miatt akuttan jelentkezik. Most elsősorban tárgyi adományok érkeznek, de már vannak cégek, sőt magánszemélyek, akik pénzbeni segítséget ajánlanak fel. Van olyan cég, ahol a dolgozók adták össze a segítségnek szánt összeget. Minden esetben beszámolunk ezekről munkatársaink felé is, hogy éppen hová került az adomány, illetve arról, hogy a pénzadományokat mire tudtuk költeni. Vannak, akik házi süteményt sütnek, van, aki hűtővel segít, van, aki ózongenerátorra ad pénzt, két cég például a fogyatékos kis betegeinknek segít a szakrendelő megközelítéséhez szükséges rámpa elkészítésében, mert a járványhelyzet miatt új bejáratot kellett kialakítani a gyerekrehabilitációnak.

A jó szó is napokra muníciót tud adni

– Mindemellett kapunk kedves történeteket, elismeréseket is a közösségi oldalunkon. Az egyik ilyet meg is osztottuk, Szojka Tamás írása (is) nagyon jólesett a COVID Ambulancián dolgozóknak, hiszen a jó szó, az elismerés is napokra muníciót tud adni. Nagyon köszönjük az embereknek a támogatást, a jó szót és leginkább azt, ha figyelnek és vigyáznak magukra, hiszen az egészségügyben dolgozóknak most az is nagy segítség, ha az egyéni felelősségérzet, a szabályok követése, a maszkhasználat kevesebb megbetegedést eredményez – hangsúlyozta.

A közösségi portálon is segítik a tájékozódást

– Az emberek segítőkészségének szép példáit az internet segítségével minden esetben nyilvánossá tesszük. A honlapunkon, a www.szszbmk.hu oldalon, illetve a Face­book­on, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház közösségi oldalán emellett pedig minden olyan információt megosztunk, amelyek segítik a betegek, a hozzátartozók tájékozódását a járványhelyzet alatt.

Szerző: Bruszel Dóra

#kapcsolódó

ILLÉS VIKTÓRIA SZERETI A VERSEKET

ILLÉS VIKTÓRIA SZERETI A VERSEKET

A nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium diákjai...

Egy hétig az erdő volt a tantermük

Egy hétig az erdő volt a tantermük

A Harangodi Erdészeti Erdei Iskolában töltöttek egy hetet az Eötvös Gyakorlóiskola...