"Fannibonbon"-HÁZI CSOKICSODÁK

"Fannibonbon"-HÁZI CSOKICSODÁK

Persze, most mondhatnátok, hogy mire jó az otthon készített bonbon vagy táblás csokoládé, hiszen tele vannak az áruházak a legkülönfélébb ízesítésűekkel – de higgyétek el, megéri elmerülni a homemade finomságok világában!

Ki ne vágyott volna már valami igazán különlegesre, és állt a nyíregyházi boltok polcai előtt merengve, hogy melyik édességet is válassza – majd végül kiegyezve egy „ez megteszi”-vel emelt le egyet. Az biztos, hogy én már voltam ilyen helyzetben, és a megoldásra egy csokoládé múzeum kézműves finomságai előtt álldogálva jöttem rá – miért ne készíthetném el én magam a legőrültebb variációkat?

 

EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ

 

Akár a táblás, akár a formába öntött verziót választjuk, minden az alapcsokoládé minőségén múlik. Én az utóbbi módszert választottam, és szilikon formákat használva készítettem el a Fannibonbonokat. Első lépésként egy kis plusz tejjel felolvasztottam az ét-, és fehércsokoládét, majd a legnagyobb kedvenceimet összeválogatva és apróra darabolva adagoltam bele a formákba. Nálam a kókusztól kezdve, cukorkán, marcipánon, kekszen, epres csokin, vajkaramellán, rolettin és mogyorókrémen át, még pillecukor is került az egyes darabokba. Az elkészítés tényleg nagyon egyszerű, percek alatt összedobhatóak a különlegességek – innentől kezdve pedig már csak fél órára kell elbúcsúznunk kedvenceinktől, behelyezni őket a hűtőbe, majd pedig döntést hozni abban a nagyon nehéz ügyben, hogy melyikkel is kezdjük a kóstolást.

 

Szöveg és fotók: Farkas Fanni

 

Ui.: Mindet megettem.

#kapcsolódó

Azt mondták jó lesz, de szörnyű volt

Azt mondták jó lesz, de szörnyű volt

Túrázás. Ha csak meghallottam ezt a szót, a hideg futkosott a hátamon. Mi jó...

Eltűnik a karakterlimit a Twitterről

Eltűnik a karakterlimit a Twitterről

Évek óta rebesgetik, hogy eltűnhet a 140 betűs karakterlimit a Twitterről....