RECEPTEK LUKÁCS PÉTER, A KORONA HOTEL SÉFJÉNEK AJÁNLÁSÁVAL

RECEPTEK LUKÁCS PÉTER, A KORONA HOTEL SÉFJÉNEK AJÁNLÁSÁVAL

Kapros-citromos zöldbableves receptje (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. július 28-ai számában

 Kapros-citromos zöldbableves


Hozzávalók (2 adag): 3 db filézett csirke felsõcomb (vagy csirkemellfilé), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 db sárgarépa, 30 dkg zöldbab, 0,5 citromból nyert citromlé, 4 ek. tejföl, 1 ek. finomliszt, 2 ek. napraforgóolaj, só, bors és kapor ízlés szerint, 1 l víz.
Elkészítés:
1. A felkockázott csirkecombot pici olajon sóval és jó sok frissen õrölt borssal megpirítjuk.
2. Közben a hagymát kockára, a répát karikára, a zöldbabot kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
3. Miután a hús elkészült, kiszedjük az edénybõl, és a maradék olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a répát, és picit sózva, megpároljuk.
4. Ezután jöhet hozzá a bab is. Sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Felöntjük forró vízzel, és addig fõzzük, amíg a bab meg nem fõ.
5. Közben habarást készítünk lisztbõl és tejfölbõl. A forró levest hozzáadva, kicsit átmelegítjük (így nem fog kicsapódni!), és behabarjuk vele a levest.
6. Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor még a maradék citrom levét is hozzáadhatjuk. Úgy a finom, ha tényleg érzõdik a citrom.
7. Ezután a friss kaprot összevágjuk, és a leveshez adjuk, és még egyet rottyantunk rajta.

#kapcsolódó

HA PLAYSTATIONÖD VAN, IDÉN LEGALÁBB SZÁZEZER FORINTOT KÖLTESZ MAJD JÁTÉKRA

HA PLAYSTATIONÖD VAN, IDÉN LEGALÁBB...

Nem célunk beszállni az amúgy értelmetlen és buta fanboyháborúba arról, hogy...

EGY ÁLOMSZÉP KASTÉLY NYOMÁBAN

EGY ÁLOMSZÉP KASTÉLY NYOMÁBAN

A cégénydányádi Kölcsey-Kende Kúriáról számos alkalommal láttam gyönyörű fotókat...