Saját tankonyhát nyitott az ETK

Saját tankonyhát nyitott az ETK

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzését segíti.

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzését segíti a jövőben a Campus Hotelben csütörtökön átadott tankonyha. Az újonnan kialakított tanműhelyben a hallgatók a legkorszerűbb konyhatechnológiai eljárásokat és az élelmiszerbiztonsági előírásokat is megismerhetik.

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar ápolás és betegellátás alapszak dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzésének helyszíne mostantól a tankonyha, ahol magas szintű gyakorlati tudást szerezhetnek a hallgatók - hangzott el az átadáson. 

- A helyiségben rendelkezésre áll minden feltétel ahhoz, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja a dietetikus szakemberek képzését. Ez a kar első saját tankonyhája, amely révén a korábbiakhoz képest jóval könnyebben készülhetnek a szakmai munkára a hallgatóink. A fejlesztés szimbolizálja a Debreceni Egyetem egységes rendszerét, ugyanis a Campus Nonprofit Kft-vel való szoros együttműködésünk eredményeként nyithatott meg a tankonyha, amit korábban nem használtak szakmai célokra – mondta az ünnepélyes átadáson Móré Marianna, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja.

A dietetikus-képzésben részt vevő egyetemisták a tankonyhai gyakorlatok során elsajátíthatják a korszerű ételkészítési és a diétás konyhatechnológiai eljárásokat, valamint szakképzett oktatók irányításával a tantervi előírásoknak megfelelő ételsorokat alkothatnak.

- A célunk a dietetikus-képzés gyakorlati helyszínének létrehozása volt, eleget téve a legnagyobb élelmiszerbiztonsági előírásoknak. A gyakorlati képzés mellett az elméleti oktatás hátterét megtartva az élelmiszerbiztonsági, valamint az élelmiszertechnológiai ismereteket is átadjuk a hallgatóknak. Igyekeztünk a legkorszerűbb eszközöket beszerezni és minden részt vevő hallgató számára megteremteni az egyéni fejlődés lehetőségét – hangsúlyozta Szegedi Enikő dietetikus mesteroktató. 


A tankonyhát egyszerre összesen húsz hallgató használhatja, mindenki saját főzőhelyen, munkaasztalon, indukciós főzőlapon, a saját eszközeivel gyakorolhat. 

Sajtóközpont - BZ

#kapcsolódó

Húsvéti zenés áhítatot hirdetnek az evangélikusok

Húsvéti zenés áhítatot hirdetnek az...

A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség szeretettel hívja és várja az érdeklődőket...

Nem kívánta az asszony halálát, de addig verte, míg az belehalt…

Nem kívánta az asszony halálát, de...

Az élettársa ellen elkövetett bűncselekmények miatt hozott ítéletet a Nyíregyházi...